Najmenadžer direktor brčanskog “Termoelektra”

Na ovogodišnjem 9. međunarodnom sajmu privrede u Brčkom za najmenadžera proglašen je direktor kompanije “Termoelektro” iz Brčkog Ilija Stjepanović.

Priznanje za najposjećeniji štand na ovogodišnjem Sajmu dodijeljena su brčanskom preduzeću “Oris”, Turističkoj zajednici Županja (u Hrvatskoj) i kompaniji “Bimal” iz Brčkog.

Javno preduzeće “Komunalno Brčko”, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek i brčansko preduzeće “Briž” dobili su priznanja za najuređeniji štand, dok su najoriginalnije prezentacije imale brčanske srednje škole, te preduzeća “Debejki” iz Brčkog i “APS” iz Gornjeg Rahića.

Za doprinos turizmu, priznanja su dobila tri lokalna nacionalna udruženja: Kolo srpskih sestara “Majka Jevrosima”, Udruženje “Žene Bošnjakinje” i Hrvatska udruga žena “Mame”, te turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona.

Organizatori 9. međunarodnog sajma privrede, koji je danas završen, procjenjuju da je za četiri protekla dana ovu manifestaciju posjetilo od 20 000 do 22 000 ljudi.

Na svečanosti zatvaranja sajma dodijeljene su zahvalnice pokroviteljstu Vladi Brčko distrikta i Spoljnotrgovinskoj komori BiH, a za sponzorstvo kompaniji “TA – Antunović” iz Brčkog.